Mijn slechte huid en ik

Kijk je wel eens in de spiegel?..Ja?…En….wat zie je dan?
Zie je, je eigen IK of iemand die je graag wil zijn?

Toen ik 13 jaar was begon ik met het ‘’ echt ‘’dragen van make-up, natuurlijk heb ik als klein meisje al heel veel lipsticks van mijn moeder gebroken, oogschaduws over mijn hele gezicht gesmeerd*oeps.  En toen ik 3 was at ik zelfs een labello, JAK!
Ja ook toen hield ik al van make-up, maar  13 jaar was toch wel de leeftijd dat ik echt elke dag make-up op deed, ik zat in de eersteklas  en voelde me zo ‘’volwassener’’ ik zat dan wel pas in de eerste maar ik wilde echt geen brugpieper zijn.  Ik deed dat natuurlijk omdat ik het mooi vind, maar vooral voor mijn slechte huid.

Ik was als klein meisje altijd al allergisch voor van alles, en had dan ook veel last van eczeem en  uitslag (die stomme rode vlekjes noemde ik ze) in mijn gezicht.
VRESELIJK! Als ik een sinaasappel of tomaat at, was mijn gezicht werkelijk zo rood als een tomaat.

Dus wat doe je als je al je bff’s met die mooie uitslag vrije baby gezichtjes zag rond lopen, Juist! Foundation, vloeibaar, en het liefst zo dik mogelijk, denk aan een laagje of 3..4..(ja ik weet het, heeel erg!)
Tja.. en met een beetje pech dan ook natuurlijk nog helemaal de verkeerde kleur, maar die stomme uitslag op mijn gezicht was weg  😉
Zag ik er zo beter uit, euh nee, maar voelde IK me beter? Ja zeker, ik voelde me zelfverzekerd.

Nu kijk ik terug en denk ik oohhh Nadine, wat zag je eruit en nu lach ik er soms om, maar oh wat voelde ik me rot met die vreselijke rothuid van mij, altijd rode uitslag en dan ook nog eens met puistjes, het waren er toen wel geteld misschien vier, twee op mijn voorhoofd en twee op mijn kin,
maar door die vloeibare foundation werd het als maar erger, ik ben nu 29 en krijg ze soms nog steeds, euhm HALLO HUID mijn puberteit is voorbij hoor!

Ik heb geaccepteerd dat het bij mij hoort, maar zonder make-up de deur uit ga ik liever niet, ik voel me erg onzeker over mijn huid, uhuh ook ik voel me onzeker!
En weet je wat onzekerheid met je doet? Het maakt je ongelukkig en dat is helemaal niet nodig je bent mooi zoals je bent, je hoeft niet perfect te zijn, je mag rode vlekken in je gezicht hebben.
Niemand is perfect, of eigenlijk wel! Iedereen is op zijn eigen manier perfect.
En dat besef kreeg ik pas onlangs, toen mijn oma met spoed met de ambulance mee moest, ik was net wakker toen mijn moeder mij belde en vertelde dat het niet goed ging met haar, ik ben als een idioot naar het huis van mijn moeder gerend waar mijn oma op dat moment was en zonder make-up de ambulance ingestapt, zonder make-up!
En weet je wat… ik voelde me helemaal niet onzeker, ik dacht helemaal niet aan hoe ik eruit zag mijn oma lag daar te vechten voor haar leven.

Toen mijn oma weer een beetje bij kennis kwam, verontschuldigde ik me bij de verpleegsters. “sorry hoor ik zie er misschien een beetje gek uit want ik heb geen make-up op”.
“Een visagiste zonder make-up” , grapte mijn oma.
“Meid je ziet er werkelijk fantastisch uit”. Huh? Ik? Meen je dat nou? Ik heb rode vlekken, puistje en donkere kringen van hier tot me enkels, en jij zegt dat ik er fantatisch uit zie.
En door de schrik ben ik in 1 dag 10 jaar ouder geworden en ik zie er fantastisch uit?

“Absoluut eerlijk waar en dat is niet om te slijmen “, zei de verpleegster.
Ik keek in de spiegel, ik voelde me zeker niet op m’n mooist maar ik zag wel IK.
Mijn eigen IK.
Mijn eigen ik, tja, ik zag iemand die op dat moment koos voor haar oma  en niet voor de onzekerheid van haar huid. Ik voelde me best trots.

Eenmaal thuis ging ik eerst lekker in bad en daarna, deed ik toch mijn make-up op, niet omdat het zo nodig moest, maar omdat ik me met make-up gewoon veel zelfverzekerde voel.
En zelfverzekerheid straal je uit en dat maakt je gelukkig.

Eeuwig dankbaar ben ik dan ook dat ik de producten van Creative Cosmetics heb gevonden en dat ik ook nog eens verkooppunt ben van dit prachtige product.
Voor 10.000 procent sta ik achter deze producten.
Het verzorgd je huid en je straalt letterlijk al je zelfvertrouwen uit, Beter kan niet toch!

Mijn oma is nog niet zo lang geleden overleden, maar ik zal haar wijze woorden nooit vergeten:

“Nadine je bent mooi zoals je bent, van binnen en van buiten, wees lief voor je medemens wat ze ook zullen zeggen of denken over je”.
“Zorg dat je met je Your Nature Cosmetics elke vrouw die zich nu onzeker voelt ,weer laten stralen en zelfverzekerd laat voelen met die mooie producten van Creative Cosmetics”
En ik heb haar beloofd dat ik daar keihard voor zal werken,
En dat ik vanaf nu niet meer achter de spiegel sta maar ervoor!

Een slechte huid is de moeite niet waard om onzeker te zijn, zie ik jou snel?

Contact